Kohan etusivu


Tietoa maailman eri musiikkikulttuureista


Tästä tietokannasta löydät Maailman musiikin keskuksen, Kanteleliiton, Kulttuuriosuuskunta Uulun ja Suomen Kansamusiikkiliiton kirjasto/arkistoaineistoja. Tietokannassa myös verkossa julkaistua materiaalia.

Aineisto on pääasiassa etnomusikologista ja kansanperinteellistä, populaarikulttuuriin, kulttuuripolitiikkaan, musiikkikasvatukseen ja kansainvälisyyskasvatukseen liittyvää, sekä musiikkiteollisuuteen, julkaisutoimintaan ja tuotantotapoihin.

Arkistokokoelmina Maailman musiikin keskuksen kenttä-äänitysnauhoitukset ja Suomen Kansanmusiikkiliiton ja Kanteleliiton nuottikäsikirjoituskokoelmat.


Saatavuus


Kirjastot ovat käsikirjastoja, olet tervetullut tutustumaan aineistoon toimipaikoissa, joiden sijainnit löydät vasemmalla olevia kuvakkeita klikkaamalla. Aineisto on saatavissa myös toimipaikkojen välillä.


Haku


Aloita haku valitsemalla yläpuolen valikosta yksi kirjasto tai hakemalla kaikista samalla kertaa, tai siirtymällä monipuolisemmalle hakusivulle yläpuolen linkistä ”advanced search/Tarkka haku”. Siellä voi tehdä rajauksen mm. äänitteisiin, nuotteihin, kirjoihin, musiikkilehtiin tai arkistoaineistoon.

Asiasanoituksessa käytetään Finto verkkosanastoa, mutta voit hakea millä tahansa sanalla. Kannattaa kokeilla hakusanan katkaisua sopivasta kohtaa asteriskilla (*-merkillä), esim. *ugri*. Hakutulosta voit tarkentaa hakutulossivun vasempaan laitaan syntyvästä sanastosta. Voit myös jättää hakukentän tyhjäksi ja valita vain kirjaston, jolloin saat kaiken kyseisestä kokoelmasta luetteloidun aineiston. Aineiston järjestystä voit muuttaa sivun oikeaan laitaan tulevasta valikosta.

Hakutuloksen yhteydessä oleva julkaisun kansikuva vie Google Books-sivulle. More searches/Lisää hakuja valikosta voit katsoa, löytyykö samaa julkaisua Suomen muista kirjastoista tai mitä Google Scholar tarjoaa aiheesta.

Käyttöliittymän kieleksi voit valita vasemmasta alaidasta suomen tai englannin.


Apua


Jos sinulla on kysyttävää kokoelmista tai ongelmia tietokannan käytössä, voit soittaa numeroon 046 8783722 / Maailman musiikin keskus.

Virtaa antaa Koha